celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » BROWNIE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM

Brownie z kremem śmietankowym

BROWNIE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Brownie Celiko,
  • 1 opakowanie Śnieżynki Celiko,
  • 1 opakowanie Fix’u do bitej śmietany Celiko,
  • 1 opakowanie serka mascarpone.

WYKONANIE:

  • W tortownicy upiecz ciasto Brownie Celiko według przepisu na opakowaniu. Po upieczeniu odstaw je do ostudzenia.
  • Śnieżynkę Celiko wymieszaj z Fix’em do bitej śmietany Celiko i miksuj, aż piana będzie sztywna.
  • Następnie porcjami dokładaj mascarpone i miksuj na niskich obrotach, aż masa będzie gładka.
  • Na ostudzone brownie wyłóż krem i rozsmaruj.
  • Wstaw do lodówki na minimum godzinę a następnie posyp tartą czekoladą lub kakao, a do dekoracji wykorzystaj ulubione owoce.