Zawartość opakowania ciasta drożdżowego Celiko przesiej na stolnicę i zagnieć dokładnie z jajami, olejem i mlekiem/napojem roślinnym. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję.
Stolnicę posyp obficie mąką ryżową i na niej rozwałkuj ciasto na grubość około 1 – 1,5 cm. Następnie na całej powierzchni ciasta rozłóż masę makową.
Ciasto podziel wzdłuż dłuższej krawędzi na paski o szerokości około 4-5 cm. Każdy z nich zwiń w rulon. Zwinięte w ten sposób ciasto możesz ułożyć w blaszce, lub mniejszym naczyniu żaroodpornym.
Pozostaw tak przygotowane ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut. Wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i piecz przez 30 minut.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.