celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » BUŁKI DO HAMBURGERÓW

Bułki do hamburgerów

BEZGLUTENOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g,
  • 2 jaja,
  • 30 g oleju roślinnego,
  • 50 ml ciepłego mleka,
  • czarnuszka.

WYKONANIE:

  • Koncentrat ciasta drożdżowego przesiej do miski. Wlej mleko, olej i jaja. Składniki wyrabiaj rękami, aż powstanie gładka, zwarta masa.
  • Uformuj dwie bułki i posyp je czarnuszką. Następnie przełóż je na papier do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na ok. 30 minut).
  • Po tym czasie bułki wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i piecz około 10-15 minut. 3 minuty przed końcem pieczenia przełącz piekarnik na grzanie górną grzałką – dzięki temu bułki pięknie się zarumienią.