celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » CIASTKO CZEKOLADOWE Z KREMEM

Ciastko czekoladowe z kremem

CIASTKO CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I MALINAMI


SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g (Muffiny czekoladowe Celiko),
  • 2 jaja,
  • 100 ml oleju,
  • 40 ml wody.

SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY:

  • 30 g koncentratu kremu budyniowego,
  • 100 ml wody,
  • 50 g masła,
  • 1 łyżeczka kakao – Cacao Natura Celiko.

Maliny świeże lub Maliny liofilizowane FRUPP Celiko

WYKONANIE:

  • Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
  • Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22×32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
  • Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml mleka i ubijac mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodawać porcjami miękkie, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
  • Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciastko nałożyć krem budyniowy i maliny.
  • Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.