CIASTKO CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I MALINAMI
SKŁADNIKI NA CIASTO:
1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g (Muffiny czekoladowe Celiko),
2 jaja,
100 ml oleju,
40 ml wody.
SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY:
30 g koncentratu kremu budyniowego,
100 ml wody,
50 g masła,
1 łyżeczka kakao – Cacao Natura Celiko.
Maliny świeże lub Maliny liofilizowane FRUPP Celiko
WYKONANIE:
Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22×32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml mleka i ubijac mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodawać porcjami miękkie, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciastko nałożyć krem budyniowy i maliny.
Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.