Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30 °C
Ciasto wyrabiaj mikserem przez ok. 3 minuty lub ręcznie, aż będzie gładkie, jednolite i błyszczące.
Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minuty.
Ciasto przełóż do foremki (średnio ok. 20 cm) wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min.
Z podanych w przepisie składników zagnieć kruszonkę.
Na cieście rozłóż owoce, a następnie posyp je kruszonką.
Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180 °C, około 30 min.
Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.