celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » FOCACCIA BEZGLUTENOWA

Focaccia bezglutenowa

BEZGLUTENOWA FOCACCIA

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Chleba ryżowego Celiko 400 g,
  • 130 ml ciepłego mleka,
  • 2 jaja,
  • 4 łyżki oleju,
  • 150 ml wody.

Dodatkowo:

  • ulubione przyprawy,
  • ulubione warzywa.

WYKONANIE:

  • Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Następnie okrągłą formę do zapiekania obficie wysmaruj olejem i mokrymi dłońmi wyłóż na nią ciasto.
  • Palcami zrób dość głębokie dziury i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • Po wyrośnięciu ciasto posyp ulubionymi przyprawami np. czosnkiem, suszonymi pomidorami lub oregano i ułóż ulubione dodatki (np. pomidorki koktajlowe lub oliwki).
  • Tak przygotowaną focaccię możesz dodatkowo skropić oliwą z oliwek.
  • Piecz około 30 minut w 200 °C.