celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » GALARETKA JOGURTOWA

Galaretka jogurtowa

GALARETKA JOGURTOWA

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Galaretki bez cukru Celiko – o smaku owoców leśnych 14 g (przezroczystej),
  • 200 g jogurtu naturalnego typu islandzkiego,
  • 300 ml wody,
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub słodzik

WYKONANIE:

  • Galaretkę zmieszać z cukrem
  • Wsypać do 300 ml przegotowanej, gorącej wody (NIE GOTOWAĆ!). Dokładnie rozpuścić.
  • Następnie do lekko przestudzonej galaretki dodać jogurt i zmiksować.
  • Rozlać do salaterek i wstawić do lodówki do stężenia
  • Przed podaniem udekorować owocami

Jedna porcja 125 g przygotowana wg przepisu zawiera 7,7 g białka – 15,4% RWS (Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)