Skip to content
HOME » NALEŚNIKI BUDYNIOWE Z FRUŻELINĄ
Naleśniki budyniowe z frużeliną
NALEŚNIKI BUDYNIOWE Z FRUŻELINĄ MALINOWĄ
SKŁADNIKI:
Naleśniki budyniowe
- 1 opakowanie budyniu waniliowego lub czekoladowego Celiko,
- 1 jajo,
- 100 ml mleka.
Frużelina malinowa
- 1 opakowanie (10 g) malin liofilizowanych (Frupp Day Malina),
- 50 ml wody,
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej.
WYKONANIE:
Naleśniki
- Składniki zblendować.
- Smażyć na patelni (wcześniej na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać).
- W zależności od rozmiaru patelni z przepisu wyjdą 2-3 naleśniki.
Frużelina
- Maliny liofilizowane zalać wrzącą woda, dodać skrobię i dokładnie wymieszać.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.