celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » NALEŚNIKI BUDYNIOWE Z FRUŻELINĄ

Naleśniki budyniowe z frużeliną

NALEŚNIKI BUDYNIOWE Z FRUŻELINĄ MALINOWĄ

SKŁADNIKI:

Naleśniki budyniowe

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub czekoladowego Celiko,
  • 1 jajo,
  • 100 ml mleka.

Frużelina malinowa

  • 1 opakowanie (10 g) malin liofilizowanych (Frupp Day Malina),
  • 50 ml wody,
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej.

WYKONANIE:

Naleśniki

  • Składniki zblendować.
  • Smażyć na patelni (wcześniej na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać).
  • W zależności od rozmiaru patelni z przepisu wyjdą 2-3 naleśniki.

Frużelina

  • Maliny liofilizowane zalać wrzącą woda, dodać skrobię i dokładnie wymieszać.