happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » TORTILLA

Tortilla

TORTILLA BEZGLUTENOWA

SKŁADNIKI

  • 1 koncentrat mąki bezglutenowej 200 g (Uniwersalna mieszanka mąk Celiko),
  • 20 g oleju (2 łyżki),
  • 150-200 ml mleka,
  • 1 jajo,
  • Twoje ulubione dodatki, np. usmażona pierś kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy.

WYKONANIE

  • Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, mleko i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki.
  • Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron.
  • Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki.
  • Uformować tortillę.