celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » WEGAŃSKIE LODY

Wegańskie lody

WEGAŃSKIE LODY

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Śnieżynki Celiko
  • truskawki liofilizowane Frupp Day 10g (1 opakowanie)
  • wiórki kokosowe 12 g (2 łyżeczki)
  • kakao naturalne Cacao Natura Celiko 5 g (1 łyżeczka)

 WYKONANIE:

Sposób przygotowania Śnieżynki:

  • do wysokiego naczynia wlej 175 ml mocno schłodzonej wody lub napoju kokosowego/ryżowego – możesz wykorzystać również mleko krowie
  • zawartość torebki wsyp do naczynia i miksuj około 5 minut

Sposób przygotowania lodów:

  • podziel przygotowaną wcześniej Śnieżynkę na pół
  • do jednej części ubitej Śnieżynki wsyp truskawki oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj łopatką
  • do drugiej części ubitej Śnieżynki wsyp łyżkę kakao i delikatnie wymieszaj
  • przygotowane Śnieżynki z dodatkami (wg opisu powyżej) przełóż do foremek lub miseczek odpowiednich do schłodzenia i włóż do zamrażalnika
  • lody będą gotowe po około 5h