WEGAŃSKIE LODY
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie Śnieżynki Celiko
- truskawki liofilizowane Frupp Day 10g (1 opakowanie)
- wiórki kokosowe 12 g (2 łyżeczki)
- kakao naturalne Cacao Natura Celiko 5 g (1 łyżeczka)
WYKONANIE:
Sposób przygotowania Śnieżynki:
- do wysokiego naczynia wlej 175 ml mocno schłodzonej wody lub napoju kokosowego/ryżowego – możesz wykorzystać również mleko krowie
- zawartość torebki wsyp do naczynia i miksuj około 5 minut
Sposób przygotowania lodów:
- podziel przygotowaną wcześniej Śnieżynkę na pół
- do jednej części ubitej Śnieżynki wsyp truskawki oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj łopatką
- do drugiej części ubitej Śnieżynki wsyp łyżkę kakao i delikatnie wymieszaj
- przygotowane Śnieżynki z dodatkami (wg opisu powyżej) przełóż do foremek lub miseczek odpowiednich do schłodzenia i włóż do zamrażalnika
- lody będą gotowe po około 5h