celiko_40lat_23032022_k
happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
HOME » ZUPA Z MINIPTYSIAMI

Zupa z miniptysiami

SYCĄCA ZUPA Z BEZGLUTENOWYMI MINIPTYSIAMI

SKŁADNIKI:

  • ½ opakowania Uniwersalnej Mieszanki Mąk Celiko 200 g,
  • 60 ml wody,
  • 60 g margaryny,
  • 2 jaja.

WYKONANIE:

  • Wodę i margarynę zagotuj w garnku. Następnie wsyp Uniwersalną mieszkankę mąk i mieszaj energicznie przez około 1 minutę. Następnie ciasto odstaw do wystygnięcia. Kiedy ciasto będzie letnie, przełóż je do miski i miksuj na niskich obrotach dodając po jednym jajku – aż do uzyskania gładkiej masy.
  • Przełóż ciasto do rękawa piekarniczego i wyciskaj na papier do pieczenia mini ptysie o średnicy nie większej niż 0,5 cm.
    Następnie piecz je w piekarniku rozgrzanym do 220 °C przez około 10 minut.
  • Tak przygotowane miniptysie dodaj do ulubionej zupy, np. cebulowej.