Kakao naturalne, ciemne, niskotłuszczowe NATURA

polski English

Od roku 2004 oferujemy KAKAO CIEMNE NATURALNE pod naszą marką NATURA.

Doskonale nadaje się do wypieku ciast, deserów i przygotowania napojów.

Jest dostępne w kartonikach `a 100 g, 200 g oraz torebce `a 80 g.

 

Od 2014 roku oferujemy również KAKAO CIEMNE BEZGLUTENOWE.dostępne w kartoniku`a 100 g.

 
Poniżej przedstawiamy przepis na pyszne ciasto - "Murzynek":
 
 
Murzynek:
 
Składniki:
 
1.     4 jajka,
2.     ½ szklanki mleka,
3.     2 szklanki mąki,
4.     250 g margaryny,
5.     1 ½ szklanki cukru,
6.     2 łyżeczki proszku do pieczenia,
7.     4 łyżki kakao NATURA,
8.     tabliczka gorzkiej czekolady.
 
Sposób przyrządzenia:
 
1.     Margarynę, cukier, mleko i kakao NATURA razem rozpuścić w garnku,
        następnie odstawić, żeby masa kakaowa ostygła.
2.     Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
3.     Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski z masą kakaową i ubić mikserem.
        Dodawać po jednym żółtku i zmiksować na gładka masę.
4.     Do gotowej masy dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.
5.     Ciasto przelać do podłużnej formy – wyłożonej pergaminem.
6.     Ciasto piec około 45-50 minut, w 1800C (termoobieg).
7.     Czekoladę rozpuścić w garnku.
8.     Upieczone i przestygnięte ciasto polać rozpuszczoną czekoladą
        i poczekać aż zastygnie.
9.     Smacznego!!!