Proszki owocowe

polski English

Od 2003 oferujemy dodatki do żywności w postaci proszków owocowych suszonych metodą rozpyłową.
Głównym celem suszenia rozpyłowego jest przetwarzanie surowców płynnych w substancje proszkowe, które po rozpuszczeniu w wodzie odzyskują w dużej mierze cechy surowca wyjściowego.
 

Zalety proszków owocowych:

  • zachowują smak, zapach, barwę oraz wartość odżywczą soków lub przecierów, z których zostały wytworzone
  • szybko i całkowicie rozpuszczają się w wodzie nie pozostawiając osadów;
  • są wysokoskoncentrowane (zawierają zaledwie 5% wody);
  • posiadają długą przydatność do spożycia;
  • są wygodne w przechowywaniu i łatwe w dozowaniu.

Oferta nasza obejmuje:

  • proszki soków owocowych i warzywnych (standaryzowane na zawartość soku);
  • proszki przecierów owocowych i warzywnych (standaryzowane na zawartość przecieru);
  • naturalne substancje barwiące o standaryzowanej sile barwienia (betanina, antocyjany) np. proszek buraka.

Wszystkie wyroby mogą być dostarczane:

  • w postaci pylistej;
  • w formie ziarnistej.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną informacją i szczegółami: www.liofilizacja.pl.