happy family in the kitchen. mother and  children preparing the dough, bake cookies
banner1
Beautiful small girl tasting a chocolate cake
Preparation handmade chocolate candies, close up
STRONA GŁÓWNA » CZEKOLADOWE MUFFINY

Czekoladowe muffiny

CZEKOLADOWE MUFFINY Z KREMEM BUDYNIOWYM

 

SKŁADNIKI:

Ciasto:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta (280 g) – z opakowania „Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym Celiko”,
  • 2 jaja,
  • 100 ml oleju,
  • 40 ml wody.

Krem budyniowy:

  • 30 g koncentratu kremu budyniowego – z opakowania „Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym Celiko”,
  • 100 ml wody.

WYKONANIE:

Muffiny:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
Następnie 3/4 masy równomiernie łyżką rozłożyć do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180º C piekarnika i piec 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Krem:
Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem 3-5 minut, aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.

Czekoladowe muffiny

Nasza strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Jeżeli nie akceptujesz Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny WięcejOK