BAJADERKI
INGREDIENTS
- ½ opakowania Ciasta biszkoptowego Celiko (lub resztki niewykorzystanego ciasta, zakalce, muffiny itp. – tak, aby wyszło 100 g sypkiego, rozdrobnionego ciasta)
- 2 łyżki kakao Cacao Natura (lub krem czekoladowy lub orzechowy)
- 2 łyżki margaryny
- garść rodzynek (w zależności od upodobań zalanych 50 ml rumu lub wody/soku)
- 10 herbatników
- 2 łyżki powideł śliwkowych
Recommended products:
STEP 1
Upieczone ciasto – np. biszkoptowe – rozdrobnij widelcem lub palcami w dużej misce.
W garnuszku roztop margarynę i wsyp kakao, dokładnie wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Rodzynki zalej rumem (lub wodą/sokiem) i odstaw na parę minut, a następnie odsącz.
STEP 2
Do miski z rozdrobnionym ciastem dodaj ostudzone kakao z margaryną, rodzynki (po odsączeniu – bez rumu/wody), drobno pokruszone herbatniki i powidła. Całość dokładnie wymieszaj, sprawdzając czy masa dobrze się klei. Jeśli nie, możesz dolać rum/wodę z rodzynek.
STEP 3
Bajaderki uformuj w dłoniach w kształt kuli zbliżonej wielkością do orzecha włoskiego. Gotową kulkę obtocz w wiórkach kokosowych.
Enjoy!
Recommended products:
CAKE WITH APPLES AND NUTS
INGREDIENTS
- 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
- 2 eggs
- 100 ml oil
- 50 ml water
- 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
- ½ cup crushed nuts
Recommended products:
STEP 1
Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.
STEP 2
Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.
STEP 3
Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.
STEP 4
Cool the finished cake on a grate.
Enjoy!
Recommended products:
CAKE WITH APPLES AND NUTS
INGREDIENTS
- 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
- 2 eggs
- 100 ml oil
- 50 ml water
- 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
- ½ cup crushed nuts
Recommended products:
STEP 1
Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.
STEP 2
Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.
STEP 3
Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.
STEP 4
Cool the finished cake on a grate.
Enjoy!
Recommended products:
CAKE WITH APPLES AND NUTS
INGREDIENTS
- 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
- 2 eggs
- 100 ml oil
- 50 ml water
- 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
- ½ cup crushed nuts
Recommended products:
STEP 1
Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.
STEP 2
Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.
STEP 3
Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.
STEP 4
Cool the finished cake on a grate.
Enjoy!
Recommended products: