MUS TRUSKAWKOWY

Mus truskawkowy

INGREDIENTS

 

  • 150 g owoców np. truskawek
  • 125 g białej czekolady
  • 225 g śmietanki 36 %
  • 7 g Galaretki bez cukru o smaku truskawkowym Celiko (1/2 opakowania)
  • 30 g zimnej wody

Recommended products:

Mus truskawkowy

STEP 1

Zawartość opakowania galaretki zalej zimną wodą. Odstaw do napęcznienia.

STEP 2

Truskawki zblenduj, następnie przecedź przez sitko, aby pozbyć się pestek.

STEP 3

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie połącz z rozpuszczoną galaretką i puree z truskawek.

STEP 4

Śmietanę ubij na ¾ – to znaczy, aż mieszadło miksera będzie zostawiało trwały ślad. Następnie, mieszając na wolnych obrotach, dodaj puree z truskawkami z czekoladą.

STEP 5

Krem możesz przełożyć do worka cukierniczego lub wylać jako warstwę tortu.

Enjoy!

Recommended products: