OWOCE POD KRUSZONKĄ
INGREDIENTS
- 1 opakowanie koncentratu Ciasta kruchego Celiko 200 g
- 2 żółtka jaja
- 40 g schłodzonego masła
- 2 łyżeczki wody
- Morele świeże (10 sztuk)
- 3 łyżki cukru mielonego (jeśli morele są twarde, użyj 5 łyżek cukru)
Recommended products:
STEP 1
Do przesianego ciasta dodaj żółtka, masło i wodę, zagnieć dokładnie ciasto. Uformuj kulę i zawiń w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto włóż do zamrażalnika na godzinę.
STEP 2
Owoce pokrój w ćwiartki lub kostkę i wymieszaj z cukrem pudrem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego.
STEP 3
Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na grubych oczkach i posyp owoce.
STEP 4
Piecz w temperaturze 200 °C.