ZUPA Z MINIPTYSIAMI
INGREDIENTS
- ½ opakowania Uniwersalnej Mieszanki Mąk Celiko 200 g
- 60 ml wody
- 60 g margaryny
- 2 eggs
Recommended products:
STEP 1
Wodę i margarynę zagotuj w garnku. Następnie wsyp Uniwersalną mieszkankę mąk i mieszaj energicznie przez około 1 minutę.
STEP 2
Następnie ciasto odstaw do wystygnięcia. Kiedy ciasto będzie letnie, przełóż je do miski i miksuj na niskich obrotach, dodając po jednym jajku – aż do uzyskania gładkiej masy.
STEP 3
Przełóż ciasto do rękawa piekarniczego i wyciskaj na papier do pieczenia mini ptysie o średnicy nie większej niż 0,5 cm.
STEP 4
Następnie piecz je w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 10 minut.
STEP 5
Tak przygotowane miniptysie dodaj do ulubionej zupy, np. cebulowej.
Enjoy!
Recommended products: