WYTRAWNE MUFFINY SEROWE
SKŁADNIKI
- 100 g Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
- 3 jajka
- 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Celiko
- 50 g ulubionego sera (np. gouda)
- 15 g oleju
- garść drobno posiekanej pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
W misce za pomocą trzepaczki wymieszaj dokładnie jajka z olejem, dodaj uniwersalną mieszankę mąk, starty ser, pietruszkę i przyprawy.
KROK 2
Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Ciasto serowe nakładaj łyżką do papilotek (do 3/4 wysokości).
KROK 3
Piecz muffiny przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami / sosami.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy:
CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 50 ml wody
- 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
- ½ szklanki rozdrobnionych orzechów
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
KROK 2
Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.
KROK 3
Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.
KROK 4
Gotowe ciasto ostudź na kratce.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy:
CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 50 ml wody
- 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
- ½ szklanki rozdrobnionych orzechów
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
KROK 2
Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.
KROK 3
Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.
KROK 4
Gotowe ciasto ostudź na kratce.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy:
CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 50 ml wody
- 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
- ½ szklanki rozdrobnionych orzechów
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
KROK 2
Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.
KROK 3
Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.
KROK 4
Gotowe ciasto ostudź na kratce.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: