MUFFINY KORZENNE Z POWIDŁAMI
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300g
- 2 eggs
- 100 ml mleka
- 120 ml oleju
- powidła śliwkowe
Recommended products:
STEP 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przesyp do miski koncentrat mieszanki do ciast korzennych, dodaj jajka, mleko i olej, a następnie miksuj wszystko około minutę – do dokładnego połączenia składników.
STEP 2
Papilotki do muffin włóż do formy. Do każdej z nich wlej porcję ciasta (może być dość rzadkie), do ¾ wysokości. Z podanych proporcji wyjdzie około 12 babeczek.
STEP 3
Włóż muffiny na 10 minut do rozgrzanego wcześniej piekarnika, a następnie wyciągnij je i na wierzch każdej połóż delikatnie pół łyżeczki powideł śliwkowych – nie wciskaj ich do środka. Następnie ponownie włóż muffiny do piekarnika i piecz przez 30 minut.
STEP 4
Gotowe muffiny ostudź na kratce.
Enjoy!
Recommended products: