BUŁKI DO KEBABU

Bezglutenowe bułki do kebabu przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki letniego mleka
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki soli

Do wykonania przepisu polecamy:

Bezglutenowe bułki do kebabu przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i sól, wbij jajko, wlej mleko i olej.

KROK 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż połączą się w zwartą, ale nie twardą kulkę. Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.

KROK 3

Następnie uformuj 2 trójkąty lub prostokąt (potem przetnij prostokąt w poprzek). Posyp tak uformowane ciasto sezamem lub innymi ulubionymi nasionami lub ziołami.

KROK 4

Przygotowane ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 °C.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: