DŻEM RABARBAROWY

DŻEM RABARBAROWY

Dżem rabarbarowy Celiko w dwóch słoiczkach.

SKŁADNIKI

 

  • 1 kg rabarbaru
  • 300 g cukru
  • 1 opakowanie Dżemofixu 3:1

Do wykonania przepisu polecamy:

Dżem rabarbarowy Celiko w dwóch słoiczkach.

KROK 1

Rabarbar opłucz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki. Następnie zasyp go cukrem i pozostaw na ok. 1 godzinę, aby puścił sok. Po tym czasie rabarbar wraz z sokiem przełóż do garnka i wymieszaj z Dżemofixem.

KROK 2

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż masa będzie szklista. Pamiętaj, by podczas gotowania masę co jakiś czas zamieszać – dzięki temu unikniesz przypalenia.

KROK 3

Gotowy dżem przełóż do słoików i zawekuj. Przechowuj w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: